Udgivet: 12. august 2020
Der findes mange gode grunde til at vælge WordPress, som det CMS-system sin hjemmeside skal bygges i. WordPress er fleksibelt, det er dynamisk, det er skalerbart og sidst men ikke mindst, er WordPress et gratis CMS-system. WordPress er det mest populære CMS-system i verden, og ifølge en artikel fra Forbes, er over 25% af alle hjemmesider på internettet, lavet med WordPress.
Når en ny kunde hos mig skal have lavet en ny hjemmeside, er der særligt ét spørgsmål der går igen, nemlig: “Hvad koster en WordPress-hjemmeside?”. Det samme spørgsmål sidder du muligvis med. Sagen er bare den, at der ikke findes noget facit til det spørgsmål. I stedet bør du spørge dig selv: “Hvad er jeg villig til at investere?”. Som jeg plejer at sige til mine kunder, så kan jeg lave en hjemmeside til 2.000 kroner, men jeg kan også lave en hjemmeside til +20.000 kroner.
Forskellen på at få lavet en hjemmeside til 2.000 kroner, og en til over 20.000 kroner, er resultatet. Det som du vælger at investere i en ny hjemmeside, er med andre ord tid du køber. Derfor siger det sig selv, at des mere du investere i dit hjemmeside-projekt, des mere tid har jeg til at lave din hjemmeside.
Tid skal der til for at lave en hjemmeside, og nogen ting tager længere tid end andre. Derfor er det vigtigt at vi forventningsafstemmer, og bliver er helt enige om dine krav og ønsker. Ud fra det giver jeg en pris, ud fra hvor lang tid jeg forventer projektet kommer til at kræve.
Det er godt som umuligt at finde to webbureauer, hvor du får nøjagtig det samme for dine penge. De to væsentligste ting er timeprisen, og hvilken betalingsform der er tale om.
Det siger lidt sig selv, at timeprisen er en væsentlig faktor for, hvad en hjemmesides pris bliver. En hjemmeside er ikke en varer man tager ned at hylden, lægger i en papkasse og sender afsted med fragtmanden. Derfor prissætter jeg, og de fleste andre i branchen, efter hvor lang tid man forventer at projektet vil tage at færdiggøre.
Hvad er så en normal timepris?
Et typisk bureau tager +500 kroner i timen eks. moms, hvor nogen er helt over 1.000 kroner i timen eks. moms. Hvad en freelancer tager i timen, lægger på godt det samme.
Abonnementforretninger bliver der flere og flere af, og i min branche begynder flere også at inkorporere denne forretningsmodel. Det som jeg indleder til her, er naturligvis at du kan købe en hjemmeside på abonnement. Når du køber en hjemmeside på abonnement, sparer du penge lige her og nu. Når det så er sagt, så kan du forberede dig på, at din hjemmeside på sigt bliver meget dyr.
Mange af disse bureauer som tilbyder hjemmesider på abonnement, binder typisk deres kunder til abonnementet i flere år. Det er selvfølgelig for at de kan være sikre på, at pengene tjenes hjem på deres arbejde. Ulempen for dig er dog, at du i perioden ikke ejer din hjemmeside. Det er heller ikke hos alle webbureauer, at du overhovedet kommer til at eje din egen hjemmeside. Heller ikke hvis dine udgifter til abonnementet, overstiger hjemmesidens reelle pris.
Spørgsmål 1/6
Hvad kendetegner dig?
Nystartet virksomhed
Mindre virksomhed
Veletableret virksomhed
Spørgsmål 2/6
Hvad skal din hjemmeside være?
Simpelt online visitkort
Hjemmesiden skal give kunder mulighed for at finde informationer om mig/os.
Mellemstor
Hjemmesiden skal fungerer som et led i at skaffe flere kunder.
Stor
Hjemmesiden skal indgå i en større online strategi.
Spørgsmål 3/6
Hvor mange undersider skal den have? ("Om os", "Kontakt" osv.)
1-10
11-20
+20
Spørgsmål 4/6
Skal hjemmesiden have specielle funktioner? (F.eks. flere sprog, prisberegner, online betaling)
Ja
Nej
Ved ikke
Spørgsmål 5/6
Jeg ved hvordan min hjemmeside skal se ud
Ja
Jeg ved præcis hvordan den skal se ud
Lidt
Jeg har en nogenlunde idé
Nej
Jeg har ingen idé til design og opsætning
Spørgsmål 6/6
Hvad er tidshorisonten?
Hurtigst muligt
2-4 uger
+4 uger
Estimeret og uden moms.
Start en dialog via formularen nedenfor, og lad mig komme med en nøjagtig pris. 😊
Nultil beregner